Hogyan készüljünk a Karácsonyra?

Lassan itt az advent ideje, mely számomra a legkedvesebb mind közül. A fények, az egyre hosszabbodó éjszakák, az elmélyülés, a várakozás, és a Karácsony ideje.

Több évtizede immár az emberek egyre hajszoltabban igyekeznek eleget tenni annak az igénynek, hogy lucullusi lakomákat kell az asztalra tenni, pompás fényözönbe öltöztetni a házat, megvenni az ajándékokat, és természetesen még jól is kell kinéznünk eközben.

A háziasszonyok egyre fáradtabbak ebben a lassan őrületté dagadt vásárlási lázban és készülődésben. Szerencsére sokan vannak már, akik amit csak lehet, lejjebb engednek – előre elkészítenek sok ételt, akár süteményt is, egy-egy ajándék vásárlással megelégszenek mindenki számára, és inkább az ünnepre helyezik a hangsúlyt.

Bizony jól is teszik hiszen a lázas rohanás közben szinte el is felejtkezik az ember magáról az ünnepről. Pedig mi lehetne fontosabb, mint együtt lenni szeretteinkkel, és élvezni a meghitt pillanatokat?

Mi a legnagyobb ajándék?

Az elmúlt másfél-két év igencsak rámutatott arra, hogy mi az ami igazán fontos, hiszen volt időszak, mikor a családok egymástól izolálva, otthon kellett maradjanak.

Talán ez az egyetlen pozitív oldala a pandémiának, talán végre rájövünk, hogy nem a drága ajándék számít, és hogy hány fajta főétel van az asztalon, hanem hogy együtt legyünk.

Ha azonban temérdek dolgok közben úgy érezzük, hogy elvesztünk, némi szervezéssel már most megtehetjük az első lépéseket, hogy az Ünnepek nyugodtan és pihenéssel teljenek el. Ne hagyjuk a nagytakarítást az utolsó pillanatra, ezt már most is elkezdhetjük, apránként.

Időszerű kigondolni az ajándékokat, beszerezni azokat és akár be is lehet csomagolni őket. Az ünnepi menüt is megtervezheted, sőt – bizonyos elemeit már most elkészítheted és fagyaszthatod.

Ha azonban idén mégis elkésel a készülődéssel, tudd, hogy nem a drága világítástól, ajándékoktól, és a homártól lesz ünnep az ünnep, hanem az együttléttől, szeretettől, és békességtől.

Hangolódj rá a Karácsonyra, hallgass karácsonyi dalokat, és – világért se omolj össze a készülődés közepette!