Powerbankek és HDMI kábelek

Általában mobiltelefonunk nélkül már ki sem lépünk az utcára. Szinte fél embernek érezzük magunkat, ha nincs nálunk. Mindegy, hogy épp utazunk, vagy kirándulunk, sportolunk, egy lépést sem teszünk nélküle. Éppen ezért nagyon fontos, hogy készülékünk soha ne merüljön le.

Nem mindig van nálunk a hálózati töltő, és az sem biztos, hogy azt csatlakoztatni tudnánk valahova. Azonban ha van nálunk egy powerbank, akkor biztonságban tudhatjuk magunkat, mert ezzel bármikor feltölthetjük bármely okos eszközünket.

Sokféle powerbank választható

A piac kínálata powerbank tekintetében is hatalmas, nehéz a választás. Ha már megvásárolunk egyet, akkor olyat célszerű választani, melynek nagy a teljesítménye, ezáltal akár többedmagunkkal is használhatjuk, illetve ha csak mi szeretnénk használni, akkor a többszöri töltési lehetőség is biztosítva van.

Figyeljünk a kimeneti feszültségre is vásárláskor, ez soha ne legyen alacsonyabb a tölteni kívánt eszközünknél.

A napelemes külső akkumulátorok akkor tesznek jó szolgálatot, ha esetleg napokig sem jutunk hálózati töltéshez.

Jó választás az USB Type-C kábel is

Ahogy az USB kábelek az elmúlt évek alatt egyre gyorsabbak lettek, úgy növekedett az adatátvitel és a töltési sebesség is. Az úgy nevezett „C” típusú USB-k éppen ezért lettek nagyon népszerűek. Nem mindegy, hogy mennyi idő alatt töltődik fel a mobilunk, mert nincs mindig lehetőség az éjszakai töltésre.

Biztonsági kamerák töltésére is alkalmas. Az USB C kábel akár hússzor gyorsabb töltésre képes, mint a sima USB. Praktikus, mert a csatlakozó megfordítható.

HDMI kábelek többféle kivitelben

Kábel és kábel között hatalmas különbségek vannak, egyre több új szabvány van életben egymás mellett, ezért nem mindegy, hogy milyen tévéhez milyen kábelt vásárolunk. Lapos tévéhez, illetve monitorhoz való a nagyfelbontású multimédiás interfész csatlakozó, azaz a HDMI kábel.

Jellegzetes a formája, ami azért praktikus, mert így tökéletes minőségben lehet a tévére továbbítani a full HD-s tartalmakat, ezáltal a képek lényegesen részletesebben jelennek meg a televíziókon. Ez a kábel még az esetleges hibák korrigálására is képes. Ma már ezek a kábelek a többcsatornás hangokat is tudják továbbítani.