Melyik a jó jógaruha?

A jóga mostanában egyre népszerűbb a nyugati kultúrákban is, mivel csodálatos eredményeket lehet vele elérni. Ha egyszer elkezdjük, mindig megtaláljuk a módját, hogy naponta legalább fél órát erre szenteljünk.

Ez általában a sportokra is igaz, hiszen minden olyan tevékenység után, mely testünkre, lelkünkre egyaránt üdítőleg hat, jobban érezzük magunkat.

Nos tehát elhatároztuk, hogy rendszeresen jógázni fogunk, talán már a hely is megvan, ahova járni szeretnénk. És felmerül a kérdés, hogy milyen jóga ruhákat szerezzünk be?

Általánosságban véve elmondható, hogy minden sportnál vagy szabadidős tevékenységnél érdemes beszerezni már kezdésre az alap felszerelést, hogy kényelmes öltözékben töltsük már az első órákat is.

Nem kell azonban mindjárt egy fizetést rákölteni a felszerelésre, azt majd elég akkor megtenni, ha az “induló-szettet kinőjük”.

Ne zavarjon a mozgásban

Nézzük tehát, hogy milyen jóga ruhát érdemes beszereznünk az elején. A jó hír, hogy cipőre nem kell költeni, hiszen a jógagyakorlatokat mezítláb végzik, és ez valóban így kényelmes is.

Hiszen a jógában nincsenek ugrások, lendületes szökkenések, hogy egy cipőnek fognia kelljen a bokát, vagy csökkentenie kelljen a gerincoszlopra hatást gyakorló erőteljes becsapódásokat.

Ami a ruhát illet, a legjobb az arany középút, vagyis ne legyen túl szűk, hogy minden mozdulatnál kényelmes legyen, de ne is legyen túl bő. Az alakot látni lehessen, mivel az oktató csak akkor tudja kijavítani a hibákat, ha látja, hogy mit csinálunk.

A legjobb egy kényelmes short, esetleg varrás nélküli szintetikus anyagból készült ruha. A fehérnemű szintén jó, ha varrás nélküli, különösen ha bugyiról van szó.